Ilmainen toimitus yli 79 € *Ei huonekalut Ei huonekalut 14pv palautusoikeus

Matto-opas - Valitse oikea matto

Etkö ole varma, mikä matto sopii sinulle?

Saat vinkkejä ja neuvoja sleepoS mattooppaasta

Matot ovat tärkeä osa sisustusta kokonaisuutena, sillä ne yhdistävät ruokailuryhmän, sohvaryhmän ja antavat koko huoneelle harkitumman ilmeen. Tuntuuko sinusta, että sinulle sopivan maton valitseminen on vaikeaa? Täältä löydät muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, jotka helpottavat valintaa.

Missä mattoa tulisi käyttää?

Olohuone

Sohvaryhmän mattoa valittaessa sen tulee olla vähintään yhtä leveä kuin sohvasi, mutta suosittelemme, että matto on leveämpi, jotta se tuntuu mukavammalta. Aseta matto hieman sohvan alle, jotta se pysyy osittain paikoillaan, mutta myös luodaksesi harmonisemman ilmeen. Harkitse myös hieman suuremman maton valitsemista, jos sinulla on nojatuolit tai kulmasohva koko huonekalun kehykseksi.

Ruokasali

Asia, jonka monet unohtavat ruokaryhmälle mattoa valitessaan, on se, että ajattelet vain pöydän mittoja, etkä laske tuoleja. Muista siis, että haluat vetää tuolin ulos ilman, että jalat päätyvät maton reunan ulkopuolelle. Siksi suosittelemme, että matto on 50-60 cm pidempi kuin ruokapöytä, jotta voit sijoittaa tuolit lyhyille sivuille ja käyttää myös välilevyä. Valitse matto, joka on saman muotoinen kuin pöytäsi.

Makuuhuone

Makuuhuoneen maton tehtävänä on suurelta osin luoda kodikas paikka laittaa jalat, kun on aika herätä aamulla. Muista sijoittaa matto noin 2/3 parivuoteen alle, ja sen tulee ympäröidä sänkyä olennaisesti, koska se auttaa yhdistämään ilmeen. Yhden hengen sängyn alle asennettavan maton tulee olla vähintään yhtä leveä kuin sänky ja sijoitettava n. 20 cm sängyn pitkän sivun alle.

Jos et ole varma, mikä koko matto sopii sinulle parhaiten, suosittelemme nostamaan kokoa, sillä yleisin palautussyy on liian pieni matto.

Erilaisia ​​mattoja

Täältä Sleeposta löydät laajan valikoiman mattoja eri ominaisuuksilla ja tyyleillä. Se, minkälainen matto sinun kannattaa valita, riippuu täysin sijainnista, tarkoituksesta ja henkilökohtaisesta mausta. Haluatko pehmeän maton? Sellainen jolla on lyhyempi otsatukka? Tai kenties kestävämpi? Täältä voit lukea suosituimmista matoistamme ja siitä, mitä voit odottaa, kun valitset niistä yhden.

Hoitoneuvoja

Olemme koonneet tähän yleisiä hoito-ohjeita, jotka koskevat monia mattojamme.

  • Imuroi matto säännöllisesti kasan suuntaan, mutta vain ilman harjaa ja pienellä teholla. Imuroi molemmat puolet.
  • Voit vähentää maton ja lattian kulumista käyttämällä maton alustaa.
  • Vältä huonekalujen vetämistä edestakaisin maton poikki. Käytä huonekalujen jalkoja/pyöränsuojaimia sohvan jalkojen ja pöydänjalkojen alla
  • Älä altista mattoa suoralle auringonvalolle.
  • Tapa, jolla sinun tulee toimia, jos tahroja ilmenee, riippuu täysin käyttämästäsi maton tyypistä. Esimerkiksi viskoosi ei kestä kastumista, kun taas villa on hieman kestävämpi vaihtoehto.

Olet katsonut aiemmin

Aina Sleepossa!

Ilmainen toimitus yli 79 € *Ei huonekalut
Sleepo tarjoaa Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Ei huonekalut 14pv palautusoikeus
Ei huonekalut 14pv palautusoikeus
;