Ilmainen toimitus yli 79 € *Ei huonekalut Ei huonekalut 14pv palautusoikeus

Uniopas

Onko sinulla unihäiriöitä ja univaikeuksia? Lue unioppaastamme, kuinka voit mukauttaa makuuhuoneesi oikeilla tuotteilla unen puutteen välttämiseksi.

Lämpötila

On tärkeää, ettei makuuhuoneessa ole liian kuuma. Nukuaksesi hyvin, sinun tulee pitää makuuhuoneessa ilma mahdollisimman viileänä, mieluiten ikkunalla, joka on hieman raolla. Pysy sitten lämpimänä sen sijaan lämpimämmän peiton avulla kylmempinä kuukausina. Peitot pitävät lämpöä erittäin hyvin samalla kun ne ovat ilmavia ja hengittävät hyvin, mikä tarkoittaa, että ilma liikkuu jatkuvasti pussin sisällä ja kiertää uutta, raikasta ilmaa.

Nukkumisvaikeudet ovat usein yleisempiä lämpiminä kuukausina. Helppo tapa nukkua paremmin kesällä on tehdä sänky viileillä vuodevaatteilla. Satiini on esimerkki vuodevaatemateriaalista, joka koetaan erityisen viileänä.

Sekä kuitu- että untuvapeitteitä on saatavana viileämpinä muunnelmina, jotka tuntuvat yhtä paksuilta ja pörröisiltä kuin talvipeitteet, mutta joilla on ilmavampi täyte, mikä tarkoittaa, että peitot koetaan viileämpänä. Kesällä voit myös käyttää tuulettimen apua saadaksesi makuuhuoneen viileämmäksi, mikä voi helpottaa unihäiriöitäsi. Tuuletin on paljon lempeämpi kuin ilmastointi, mutta auttaa silti nopeuttamaan makuuhuoneen ilmaa ja tekemään siitä viileämmän.

Ääni ja valo

Liian vähän unta johtuu usein äänen ja valon häiritsemisestä. Makuuhuoneen rauhallinen ja rentouttava ilmapiiri voi auttaa parantamaan unettomuutesi. Käytä kankaita tehdäksesi huoneesta lämpimämmän ja hiljaisemman. Voit vapaasti asettaa lattialle paksun maton, joka imee sekä kylmän että äänen. Melun sulkemiseksi ulkopuolelta, vaikka voit pitää ikkunan auki, on hyvä ripustaa verhot, mieluiten pimeässä, lämpimässä varjossa. Luo lämmin valo huoneeseen sängyn lampun pienellä teholla. Tämä voi auttaa sinua nukahtamaan nopeammin illalla. Jopa kangaspäällysteinen, pehmustettu sängynpääty auttaa vaimentamaan äänen ja kylmän makuuhuoneen seinistä ja antaa huoneelle kodikkaan tunnelman.

Tyynyt

Onko sinulla niska ja hartiat kipeä yön unen jälkeen? Sitten se johtuu todennäköisesti siitä, että sinulla on väärä tyyny. Monet ihmiset pitävät korkeista tyynyistä ja jotkut jopa asettavat useita tyynyjä korkealle päänsä alle. Tämä aiheuttaa kaulalle epäluonnollisen kulman, mikä aiheuttaa ongelmia sekä kaulassa että hartioissa. Samoin aivan liian tasainen ja ohut tyyny voi luoda liian suuren taipuman niskaasi. Paras tyyny on se, joka sopeutuu ja muotoilee itsesi päähän ja hartioihin - niin kutsuttu paineenvapautustyyny. Näitä tyynyjä on saatavana useissa eri korkeuksissa, jotta ne sopivat juuri sinulle, ja saavat pään päätymään luonnolliseen asentoonsa, joka säilyy sitten koko yön. Tämä on nopea ja helppo ratkaisu unihäiriöiden vähentämiseen. Paineita vähentävät tyynyt voivat myös auttaa vähentämään migreenin ja jännityspäänsärkyjen ongelmia.

Valitse oikea sänky

Jousijärjestelmällä varustetun sängyn valinnassa yleinen ongelma on, että et valitse sänkyäsi, joka on mukautettu painosi mukaan, mikä tarkoittaa, että sängyn koetaan usein olevan liian kova tai liian pehmeä, kun siinä on nukkunut jonkin aikaa. Kun keho ei saa tarvittavaa tukea ja helpotusta sängystä, tämä johtaa usein kipuun kehon eri osissa. Tämän välttämiseksi suosittelemme, että luet sänkyoppaamme sänkyjen ja eri kiinteyden valitsemisesta.

Aivan kuten paineita lieventävät tyynyt voivat vähentää pään ja hartioiden kipua, niin painetta lievittävät sängyt ja patjat voivat auttaa vähentämään kipua selässä, nivusissa ja nivelissä. Nukkumisvaikeudet voidaan usein jäljittää kehon kipuun. Siksi suositus sinulle, jolla on jäykät, kipeät tai kipeät nivelet, on valita paineen alentava sänky tai patja, joka mukautuu ja muotoilee itsesi vartaloosi, jotta kehosi olisi mahdollisimman kevyt ja mukava. Koska paineita lievittävät materiaalit voivat ottaa eri muotoja ja vahvuuksia täysin yksilöllisesti riippuen siitä, kuka makaa patjalla, tämä materiaali ei ole yhtä herkkä patjalla olevalle painolle tai kehon tyypille.

Herää oikein

Keho tuntuu parhaimmalta, kun sen annetaan herätä luonnollisesti luonnon omasta herätyskellosta: valosta. Kesäkuukausina olo on yleensä paljon pirteämpi, koska aamulla on valoisaa noustessasi. Talvella saatat tarvita vähän apua tiellä. Herätyskellot, jotka alkavat sytyttää huonetta hitaasti luonnollisessa valossa aamulla jonkin aikaa, ennen kuin nouset, antavat keholle valmiuden herätä kellon soidessa. Tällä tavalla voit aloittaa päivän paljon pirteämmin.

Nuku hyvin

Sleepo

Aina Sleepossa!

Ilmainen toimitus yli 79 € *Ei huonekalut
Sleepo tarjoaa Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Ei huonekalut 14pv palautusoikeus
Ei huonekalut 14pv palautusoikeus
;