Ilmainen toimitus yli 79 € *Ei huonekalut Ei huonekalut 14pv palautusoikeus

Sänkyopas - löydä oikea sänky sinulle

Tämä on pidettävä mielessä valittaessa sänkyä

Vanhat käsitykset siitä, että kovat sängyt ovat hyviä huonolle selälle, on myytti, jonka voimme heti murtaa. Kävi ilmi, että aiemmin makasimme usein sängyissä, joissa oli huonoja ja kuluneita resoreja. Nukut hyvässä sängyssä, et sen päällä. Sänky voi siis olla ihanan pehmeä ja mukava, ja silti antaa kehollesi hyvän ergonomisen tuen. Mikä lujuus sinun pitäisi valita, on sen sijaan tekemistä minkä kehon muodon, nukkumisasennon ja minkä tunteen kanssa tunnet olosi mukavimmaksi.

Missä asennossa nukut yleensä?

  • Selkä, sivu - medium
  • Vatsa - kiinteä

Suurimmalla osalla meistä on suosikkiasento, kun nukumme. Tämä on asento, jossa olet unen ensimmäisen ja tärkeimmän osan aikana. Jos nukut selällään tai kyljelläsi, saatat tarvita hieman pehmeämmän sängyn, jotta voit uppoutua kunnolla hartioillasi ja pakaroillasi ja saada siten helpotusta ja tukea selkääsi. Jos nukut vatsallasi, tarvitset kiinteämmän sängyn, jotta et uppoisi liikaa rintakehäsi kanssa ja saisi siten kipeän niskan ja heilunnan, joka voi olla oireita liian pehmeästä sängystä.

MILTÄ NYKYINEN VUOTEESI TUNTUU?
Jos sinulla on tällä hetkellä ongelmia kipeän niskan ja kaulan kanssa, tämä voi olla merkki siitä, että sinulla on liian kova sänky. Jos et uppoa sänkyyn, kehosi ei saa tarvitsemaansa tukea. Sitten sinun tulisi panostaa sänkyyn, jossa on medium-tason kiinteys, jotta pystyt uppoamaan paremmin sänkyyn.

Sama asia päinvastoin; Jos sinusta tuntuu, että uppoat liikaa sängyssä ja tästä johtuen lantiosi ja yläselkäsi sattuu, liian pehmeän sänkyn oireita saattaa esiintyä, ja sinun tulisi sijoittaa hieman tiukempaan sänkyyn kuin sinulla tällä hetkellä on.

Mutta muista, että sinä päätät, mikä tuntuu sinulle parhaiten ja mikä sänky on paras selälle.

Sopeutuminen painon ja korkeuden mukaan?

  • Alle 80 kg - Mediun
  • Yli 80 kg - Kiinteä

Paino ja korkeus ovat tärkeitä sänkyä valittaessa. Jos halutaan yleistää hieman, voidaan sanoa, että mitä painavampi olet ja mitä vanhempi olet, sitä kiinteämpää sänkyä haluat. Jos painat alle 80 kg, sängylläsi tulisi olla yleensä Medium-tason kovuus. Jos painat yli 80 kg, sinulla on oltava Kiinteä-tason kovuus.

Mutta on myös hyvä pitää mielessä, että pyöreämpi, lyhyempi henkilö painaa patjan täysin eri tavalla kuin pitempi, ohuempi henkilö. Kaksi samaa painoista ihmistä voi siis tarvita kahta eri vahvuutta. Sängyn painopiste keskittyy lyhyemmälle henkilölle, ja siksi voi olla parempi valita kiinteämpi sänky, kun taas pidempi saman painoinen henkilö tuntuu paremmalta ja pehmeämmällä, koska henkilö makaa tasaisemmin sänky.

TARVITSETKO ERITYISEN PITKÄÄ SÄNKYÄ?
Vuoteen vakiopituus on 200 cm, ja suosittelemme, että sinulla on 10 cm tilaa pään yläpuolella ja 10 cm sängyn jalkojen ja jalkapään välillä. Jos olet yli 190 cm pitkä, suosittelemme siksi, että valitset 210 cm:n pituisen sängyn, jotta voit maata todella mukavasti sängyssä, vaikka olisitkin täysin ojennettu.

Mitä eroa on kalliimmalla ja hieman edullisemmalla vuoteella?

Sängyn merkki ei aina määritä laatua. Monet nykyisin myymistämme tuotemerkeistä valmistavat sänkyjä useissa eri hintaluokissa, juuri siksi, että kaikille löytyisi sänky. Se osa sänkyä, joka vaikuttaa eniten sängyn hintaan, on jousijärjestelmä. Edullisemmat sängyt on yleensä valmistettu bonellista, kun taas kalliimmat ja laadukkaammat sängyt koostuvat taskujousista.

Petauspatja / Sängynpohja

Mitä kalliimman sängyn valitset, sitä enemmän jousia neliömetriä kohti patja koostuu. Mitä enemmän jousista patja koostuu, sitä tarkempi sängyn kiinteys tulee.

TASKUJOUSI
Taskujärjestelmä antaa patjalle mahdollisuuden työskennellä niin, että jousitus voi sopeutua kehon muotoihin ja erilaisiin nukkumisasentoihin. Taskujouset auttavat myös antamaan sinulle oikean helpotuksen ja tuen koko vartalolle.

BONELL
Alkuperäinen jousi ja hieman yksinkertaisempi jousijärjestelmä. Bonell-jousitettu sänky antaa yleensä kiinteämmän tunteen ja jouset eivät ole yhtä joustavia ja sovitettuja kehon liikkeisiin kuin taskussa joustava sänky.

Sängynpatja

Lateksilla täytetty sängypatja on yleensä kalliimpi kuin polyesteripatja. Tämä johtuu siitä, että lateksi on materiaali, jolla on hyvä ilmanvaihto ja erittäin mukava mukavuus. Myös sängyn patjan paksuudella on merkitystä, ja voit sanoa hieman ankarasti, että mitä paksumpi sänky patja - sitä mukavampi sänky!

LATEX
Latex on luonnollinen materiaali, jolla on monia hyviä ominaisuuksia, esimerkiksi lateksipatjalla on hyvä ilmanvaihto, sopeutuu hyvin painoon ja sen käyttöikä on yleensä pitkä.

POLYESTERI
Polyesteri on edullisempi vaihtoehto lateksipatjalle. Nykyään on olemassa useita erilaisia polyesterimateriaaleja, joilla on usein erittäin hyvä hengittävyys ja mukavuus, mutta yleensä voidaan sanoa, että lateksisydämellä varustettu patja on parempi vaihtoehto.

FUTON

Futon-patjan valinnassa on useita etuja. Futonin puuvilla mukautuu kehoosi ja tukee sitä niin, että saavutat parhaan mahdollisen nukkumismukavuuden. Yksi futonpatjan etu on, että se on valmistettu luonnonmateriaaleista, jotka sopivat täydellisesti sinulle, joka on allerginen tai jolla on selkäongelmia. Futon-patja on myös usein halvempi kuin tavallinen joustinpatja.

VAAHTO

Toisin kuin sänkypatja, vaahtomuovipatja on jo täydellinen sänky, ja tarvitset vain sängyn rungon täydellisen ilmeen luomiseksi. Painetta lievittävällä vaikutuksella saat vaahtomuovipatjan, joka muotoutuu kauniisti vartaloa vasten ja jakaa kehon painon tasaisesti.

Mikä on ero eri jousijärjestelmien välillä?

Taskujouset

Taskujärjestelmä on rakennettu jousilla, jotka on yksi kerrallaan suljettu kestävästä kangasta oleviin pusseihin. Ratkaisu antaa sinulle yksilöllisen jousituksen koko patjan varrella, mikä on edellytys sängyn sopeutumiselle kehon muotoihin eri nukkumisasennoissa.

Taskujärjestelmät jaetaan usein eri vyöhykkeisiin patjan optimaalisen yhteensopivuuden takaamiseksi. Yleisimmät vyöhykealueet ovat 3-vyöhykeinen, 5-vyöhykeinen tai 7-alueinen vyöhykerakenne.

Eniten vyöhykkeitä sisältävien sänkyjen ei tarvitse välttämättä olla parhaita kehollesi, mutta mitä enemmän vyöhykkeitä sinulla on, sitä paremmin patja sopeutuu kehoosi. Vyöhykkeet on sovitettu kehon anatomiaan ja tarjoavat enemmän tai vähemmän tukea patjan pituudelta. Tällä tavalla patja auttaa sinua nukkumaan ergonomisesti oikeassa kehon asennossa.

Bonell

Bonell on alkuperäinen resorijousi. Bonell koostuu tiimalasin muotoisista jousista, joita pitävät yhdessä poikittaiset spiraalit. Tämän tyyppisessä jousessa käytetään yleensä paksua lankaa, joka yleensä antaa kiinteämmän makuupinnan.

Bonell-jousitettu sänky ei ole yhtä joustava kuin taskujousitettu sänky. Jouset on kytketty toisiinsa, mikä tarkoittaa, että paine jakautuu koko patjan yli. Tämä tarkoittaa, että voit kokea häiriöitä, kun kumppanisi liikkuu sängyssä, josta usein pääset eroon, jos valitset sängyn, jossa on erillinen taskujousitus.

Bonellia käytetään usein sängyn alaosassa edullisimmissa sängyissä ja myös joissakin sohvissa ja nojatuoleissa.

Taskujouset - Vyöhykejärjestelmä

Useimmissa taskujousijärjestelmillä varustetuissa vuoteissa on ylempi taskujärjestelmä, joka on jaettu eri vyöhykkeisiin. Taskujouset on sovitettu kehon anatomiaan ja tarjoavat enemmän tai vähemmän tukea patjan pituudelta. Tällä tavalla patja auttaa sinua nukkumaan ergonomisesti oikeassa kehon asennossa.

7 VYÖHYKKEEN
7 vyöhykesänky on erityisesti sovitettu jokaiselle kehosi osalle. Sängyn alueet antavat sinulle paremman tuen pehmeille kehonosille, kuten vyötärölle ja rinnalle, mutta samalla antavat painaville ruumiinosille, kuten olkapäät ja lonkka, ja antaa niiden uppoutua patjaan. Tämä tapahtuu niin, että makaat selälläsi mahdollisimman suorana, kun nukut kyljelläsi.

5 VYÖHYKE
5-vyöhykesänkyä on myös hyvin sovitettu vartaloosi, mutta eivät ole yhtä tarkkoja kuin seitsemän vyöhykkeen sänky. Torso ja vyötärö ovat usein saman vyöhykkeen alapuolella, samoin kuin reidet ja polvet. Tämä on yleisin vyöhyke ja sopii yleensä useimmille ihmisille, varsinkin jos sinulla on hieman leveämpi vyötärö ja lantio.

3 VYÖHYKETTÄ
Verrattuna viiteen vyöhykkeeseen tässä on yhdistetty kaksi muuta vyöhykettä ja sänky on jaettu ja sovitettu yleisempiin vyöhykkeisiin - ylävartaloon, lantioon ja jalkoihin.

SÄNKY ILMAN VYÖHYKKEITÄ
Sängyssä, jossa ei ole vyöhykkeitä, kaikki joustimet antavat saman määrän vastustuskykyä koko sängylle, jota jotkut suosivat. Sängyissä, joissa ei ole vyöhykkeitä, on edelleen lähinnä kehoa olevat taskujouset, jotka takaavat hyvän yhteensopivuuden, vaikka et saisi erityistä tukea patjaa pitkin.

Erilaiset vuodetyypit

Nuku hyvin Sleepon sängyn kanssa!

Meiltä löydät suuren valikoiman edullisia ja laadukkaita sänkyjä. Sleepossa teet ostoksia turvallisesti ja aina ilmaisella kotiinkuljetuksella. Valitse joko jenkkisänky, säädettävä sänky, runkosänky tai paineita alentava sänky. Meiltä löydät kaiken mitä tarvitset täydellisen makuuhuoneen luomiseen juuri sinulle.

Näytä kaikki vuoteet

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelumme on aina käytettävissä, jos haluat tietoa tilauksestasi, toimituksestasi tai yleisistä ehdoistamme. Työntekijöillämme on laaja kokemus ja he auttavat mielellään ostoksessasi.

Sähköpostiviestiin vastataan enintään 24 tunnin sisällä arkisin, mutta se menee yleensä paljon nopeammin. Lyhyt vastausaika puhelimitse ja keskustelu aukioloaikoina.

Asiakaspalveluun

.faq_section h3 { font-size: 1em; }

Sängguide - Sänkyopas - Löydä oikea sänky sinulle!

Missä asennossa nukut yleensä?

Suurimmalla osalla meistä on suosikkiasento, kun nukumme. Tämä on asento, jossa olet unen ensimmäisen ja tärkeimmän osan aikana. 

Lue lisää Sleepon sänkyoppaasta

Sopeutuminen painon ja korkeuden mukaan?

Paino ja korkeus ovat tärkeitä sänkyä valittaessa. Jos halutaan yleistää hieman, voidaan sanoa, että mitä painavampi olet ja mitä vanhempi olet, sitä kiinteämpää sänkyä haluat.

Mitä eroa on kalliimmalla ja hieman edullisemmalla vuoteella?

Sängyn merkki ei aina määritä laatua. Monet nykyisin myymistämme tuotemerkeistä valmistavat sänkyjä useissa eri hintaluokissa, juuri siksi, että kaikille löytyisi sänky. Se osa sänkyä, joka vaikuttaa eniten sängyn hintaan, on jousijärjestelmä. Edullisemmat sängyt on yleensä valmistettu bonellista, kun taas kalliimmat ja laadukkaammat sängyt koostuvat taskujousista.

Lue lisää Sleepon sänkyoppaasta

Aina Sleepossa!

Ilmainen toimitus yli 79 € *Ei huonekalut
Sleepo tarjoaa Ilmaiset postikulut yli 79€ *Ei huonekalut
Ei huonekalut 14pv palautusoikeus
Ei huonekalut 14pv palautusoikeus
;